NORS ER I FRONT PÅ KUNST OG KREATIVITET

Nors Skole danner ramme om det allerførste kreative familieværksted, der løber af stablen til april.

Som den første af de nordjyske samarbejdskommuner får Thisted Kommune besøg af Kunsten Kreativitarium, som rykker ind på Nors Skole fredag den 5. april. På skolen bliver der lavet et familieværksted fyldt med forskellige aktiviteter, hvor kreativitet og fantasi kan få frit spil, og flere generationer kan mødes på tværs og sammen gå på opdagelse i kunstens finurlige verden.

Kunstformidling i børnehøjde
De aktiviteter der foregår i familieværkstedet gennemføres af en kunstner samt en kunstformidler fra Kunsten, som medbringer en masse spænende materialer, deltagerne frit kan benytte sig af.

Det bliver en spændende og kreativ dag, hvor børn og vokse kan mærke, se og føle kunsten, ligesom deltagerne får mulighed for at se kunst af højeste kvalitet.

Projektet favner både Nors Skole, Nors Børnehus og lokalsamfundet i Nors, til gavn for såvel elever som borgere.

– Samarbejdet giver vores elever muligheder for at stifte bekendtskab med kunst i deres lokale miljø. De får mulighed for læring gennem hænder og sanser i en tid, hvor iPads og andre teknologier fylder meget, siger Mogens Overgaard, skoleleder på Nors Skole.

Treårigt projekt
Kunsten Kreativitarium er et treårigt projekt, hvor 75000 børn får mulighed for at opleve kreativiteten på tæt hold. I løbet af de næste tre år skal Kunsten Kreativitarium besøge 15 nordjyske byer.

I forbindelse med besøget i Nors skal lærere og pædagoger fra Nors Skole og Nors Børnehus på en fælles workshop, hvor de skal arbejde med kreative processer.


Fakta

Familieværkstedet er åbent fra kl. 15.30-17.30, fredag d. 5. april 2019, på Nors Skole, Kirkebyvej 25, 7700 Thisted — Aktiviteterne fungerer som drop-in, hvor man selv bestemmer, hvor meget og hvor længe man deltager.

Arrangementet er gratis og man skal blot dukke op med lysten og nysgerrigheden til at tage på eventyr.

Kunsten Aalborg står for projektet, der er støttet af Nordeafonden med 11,2 mio. kr.